23 листопада

Як не витратити всі гроші

Як не витратити всі гроші ??
Стикалися з ситуацією, коли грошей не вистачає до зарплати, і куди вони поділися – невідомо? Можливо, ви просто не вмієте правильно розподіляти власні кошти? Тоді варто задуматися про ведення бюджету. Чітке фіксування своїх грошових надходжень і витрат допоможе вам правильно розподіляти і витрачати свої фінансові ресурси та краще розуміти свої фінансові можливості.
Для успішного ведення бюджету варто дотримуватися таких порад:
1. Ставте конкретні фінансові цілі. Не варто збирати заради того, щоб просто збирати. У вас має бути певна мета. Наприклад, навчитись економити, або відкласти певну суму до кінця року.
2. Обов'язково заощаджуйте від 10% доходів до резервного фонду. Найкращий інструмент для цього – депозит з капіталізацією можливістю поповнення.
3. Регулярно, бажано щомісяця, ведіть планування та облік. Тільки стабільність допоможе досягти результату.
4. Складайте списки і розраховуйте бюджет на кожен день. Списки допомагають уникнути необдуманих витрат у магазині і заздалегідь зібрати грошей на майбутню поїздку, подарунки близьким і т.д.
5. За статистикою, близько 20% наших витрат припадає на покупки «під настрій» – саме їх треба звести до мінімуму.
Планування власного бюджету – перший крок до фінансової незалежності. Так ви зможете навчитися розподіляти гроші більш ефективніше та уникнете життя в борг. Все в ваших руках – намагайтеся не робити зайвих витрат та покращуйте свій фінансовий добробут!